Fernando Alonso werd na zijn buitenbaanse activiteiten naar het hospitaal gebracht in Abu Dhabi ter controle, met een hilarische foto tot gevolg. Het lichaam van de Spanjaard kreeg ruim 28G te verduren op de kerbs. In de wagens zijn sensors aanwezig en vanaf het moment dat er meer dan 18G wordt waargenomen zal deze sensor van zich laten horen, wat automatisch betekent dat de coureur zich verplicht moet melden voor medische controle. Ferrari noemde het op zondag nog een normale voorzorgsmaatregelen op verzoek van de FIA.

Alonso zelf verklaarde voordat hij naar het ziekenhuis ging het volgende: Het voelt op dit moment toch wel pijnvol aan, het was toch een serieuze tik. Ik hoop dat ik in orde zal voor Austin.

Toch lijkt het erop dat er meer aan de hand is, gisteren stuurde Alonso deze tweet de wereld in.

De manager van Alonso weigerde om te bevestigen dat er twijfels zijn of de tweevoudig wereldkampioen fit genoeg zou zijn voor de GP in Austin: Wij zijn nu niet aan het praten over Austin. We moeten checken of alles in orde is. Het is niets meer dan een normale controle van de situatie.

Moest Alonso niet fit genoeg zijn om deel te nemen aan de volgende race in Austin dan zou Ferrari beroep moeten doen op een van hun testcoureurs, namelijk Pedro de la Rosa en Marc Gené. Enkel Pedro de la rosa heeft getest met de F138 om een gevoel te krijgen van de auto om de simulator te verbeteren. Op dit moment heeft Ferrari ook nog voormalig F1 coureur Kamui Kobyashi in dienst bij hun GT afdeling.