McLaren heeft het contract van Lewis Hamilton met vijf jaar verlengd. Dankzij de nieuwe overeenkomst rijdt de 23- jarige Brit zeker tot eind 2012 bij de Britse renstal, dan zal hij vijftien jaar verbonden zijn aan het team waarbij hij vorig jaar in zijn debuutseizoen bijna de titel pakte.

We zijn zeer verheugd dat we het contract met Lewis hebben kunnen verlengen. zei McLaren-teambaas Ron Dennis. Sinds de bekendmaking in 2006 heeft hij de verwachtingen meer dan overtroffen, zelfs die van de mensen in het team die hem al jaren kende. Gezien zijn prestaties in 2007 heeft hij het financieel meer dan verdiend. Hoeveel de Brit nu jaarlijks gaat verdienen maakte McLaren niet bekend.

Deze bekendmaking houdt in dat we straks al vijftien jaar lang samenwerken met Lewis. gaat een tevreden teambaas verder. Volgens mij is dit één van de langste verbintenissen tussen een sportman en een team in de historie van de sport. Dit is een geweldige prestatie van alle betrokken partijen, ook Anthony Hamilton, die tijdens de onderhandelingen erg vriendelijk was.

Uiteraard is Hamilton zelf opgetogen met de nieuwe deal: Het is fantastisch dat McLaren mijn contract verlengd heeft. Hoewel ik vorig jaar mijn eerste jaar meemaakte als Formule 1- rijder, ben ik al sinds 1998 aan McLaren-Mercedes verbonden. Ik denk dat ik met gemak mijn gehele Formule 1- carrière voor dit team kan blijven rijden.

Met McLaren kan ik ook in de toekomst meevechten om de overwinningen en de wereldtitels. We hebben nog een hoop uitdagingen voor ons en ik ben er dan ook zeker van dat dit team ze aankan. De eerste uitdaging is het seizoen 2008.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!