Het team van McLaren wuift alle geruchten over een mogelijke terugkeer van oud-coureur Kimi Räikkönen, vanaf seizoen 2014. De Fin reed eerder van 2002 tot 2006 met de zilverkleurige Britse race-auto’s, voordat hij overstapte naar Ferrari en daar meteen wereldkampioen werd.

Räikkönen is ‘hot’. Naar verluidt zitten zowel zijn huidige team -Lotus-, als Red Bull Racing en ook Ferrari achter de wereldkampioen van 2007 aan. Het team uit Woking wordt door de ‘roddelende insiders’ in het paddock toegevoegd aan het rijtje en wel omdat McLaren haar optie op Button not steeds niet heeft gelicht.

Dat laatste heeft een simpele verklaring. McLaren wil tekenen voor drie jaar, terwijl de kampioen van 2009 maar voor een jaar wilt bijtekenen. En de lovende woorden van Button over Ferrari hielpen ook mee met het ‘oppoken’ van Silly Season, dat even leek af te koelen.

Martin Whitmarsh lachte dat alles weg: Kimi komt echt niet voor ons rijden., zo begon Whitmarsh zijn ontkenning op het gerucht. We zijn blij met Button, die zeer goed bij McLaren past en we willen graag langer samenwerken met Jenson.

Overigens staat ook de optie op een contractverlenging voor Perez’ open? Maar de teambaas verzekert dat Perez ook in 2014 voor McLaren zal rijden. Sergio verdient een nieuwe kans, zeker gezien het gebrek aan performance van de huidige auto., aldus Whitmarsh tegenover het Duitse Auto Motor und Sport.

Silly Season begint weer warm te lopen? We houden het nieuws in de gaten voor jullie!