Dit seizoen is niet bepaald het jaar voor McLaren en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Ondanks dat de MP4-29 wordt aangedreven door een Mercedes-krachtbron, blijft het team uit Woking ver achter bij Mercedes, Williams en Force India.

Zo scoort Hülkenberg al 59 punten tegenover 43 voor Jenson Button. Dezelfde Nico Hülkenberg die wegens te zwaar en daardoor ‘mogelijk niet competitief‘ werd afgewezen door Whitmarsh en de zijnen.

Daarom greep Ron Dennis in.

Martin Whitmarsh verdween ‘spoorloos’ van het toneel, Perez verkaste naar Force India en Kevin Magnussen mocht het gaan proberen. Het begon veelbelovend met een podium voor McLaren, maar sindsdien zakken de Britten alleen maar verder weg van de top 3.

Nu lijken er twijfels te zijn gerezen omtrent Button. Dit is een vraag die ik niet met ja of nee kan beantwoorden., zo reageerde teambaas Eric Boullier op de vraag of men verder gaat met de Britse wereldkampioen van 2009.

We hebben geen haast met het nemen van een besluit. We houden voor het moment alle mogelijkheden nog open., zo besloot Boullier.

In tussen zingt het gerucht rond dat Ron Dennis een lijstje zou hebben opgesteld waarop topcoureurs als Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel staan. Motorsport-Total.com meldt dat McLaren reeds contact heeft gezocht met Alonso en Vettel.

Button laat alle commotie van zich afglijden en meent dat zijn contract ‘gewoon’ wordt verlengd. Jenson zou niet weten waarom McLaren zijn dienstverband zou beëindigen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!