De teams van McLaren en Lotus zouden wel eens de twee grote favorieten kunnen zijn voor de Belgische Grand Prix die komende zondag plaats zal gaan vinden op het circuit van Spa Franchorchamps. Beide teams zullen naar verwachting namelijk aantreden met een dubbele DRS en dat zal op de hoge snelheidsbaan in de Ardennen wel eens erg goed van pas kunnen komen.

Volgens ingewijden heeft Lotus reeds gemeld dat het systeem overal op het circuit waar de snelheid boven de 150 mph (240 km/h) ligt werkt. Het zou de E20 4 tot 5 km/h aan extra snelheid op moeten leveren. Lotus heeft het systeem overigens alleen tijdens vrijdag sessies kunnen testen, maar Ted Kravitz, reporter van Sky, meent dat het klaar zal zijn voor een racedebuut op Spa.

Volgens de Braziliaanse sportverslaggever Livio Oricchio heeft McLaren het lang stil kunnen houden maar zullen ook Lewis Hamilton en Jenson Button met een vergelijkbaar systeem aan de Belgische start verschijnen. Hoewel het nog niet duidelijk is hoe het systeem van McLaren precies zal gaan werken en hoeveel het op zal leveren, meent men dat het in ieder geval anders is dan dat van Lotus.

Een week na België gaat men overigens naar Monza, waar de snelheden zo mogelijk nog hoger liggen. Wellicht kan de dubbele DRS beide teams aan mooie resultaten helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.