McLaren had vandaag geen last van overvloedige regenval waardoor Kimi Ra�kkonen en Juan Pablo Montoya een stukje beter konden presteren dan in Australi�. De Fin kwam als vierde binnen en Montoya zette de zevende tijd neer. Morgen gaat McLaren nog proberen om hun positie te verbeteren.

Kimi staat dus op de tweede rij, maar het kan volgens hem nog altijd beter.
“We zouden natuurlijk liever op de eerste rij staan, maar er is nog een kwalificatiesessie. We zitten niet ver van de leiders en de wagen voelt goed aan. We gaan dus zien wat we morgen kunnen doen. Het is warm, maar dat is niet echt een probleem want ik geraak er al gewoon aan.”

Juan Pablo Montoya gleed wat weg tijdens zijn ronde en verloor daardoor kostbare tijd.

“Mijn ronde was OK, maar het achterste van de wagen begon te glijden bij het ingaan van de bochten en daardoor werd het moeilijker. Ik eindigde niet zoals ik dat wou en dat kostte me nog wat meer tijd zeker in bocht 14 waar ik veel last had van onderstuur. We hebben net voor de sessie de bandendruk een beetje aangepast, dus dat kan de oorzaak zijn. Maar tot nu toe verloopt het goed. We zien wel wat we morgen kunnen doen om onze positie te verbeteren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter