Toyota is heel competitief, vooral dan tijdens de kwalificatiesessies. Vandaag staan beide coureurs wederom bij de eerste vijf plaatsen, met Ralf Schumacher op een vijfde en Jarno Trulli op een tweede plaats. Toch was het voor Trulli een rondje met gemengde gevoelens. Enerzijds een schitterend resultaat, die tweede plaats, maar net voor de kwalificatiesessie kreeg hij te horen dan een van zijn vrienden in Itali� is overleden.

“Op dit moment lopen mijn gevoelens door elkaar,” verteld de Italiaan. “Ik ben natuurlijk blij met de tweede plaats in de eerste kwalificatiesessie, maar ik hen net het nieuws ontvangen dat een van mijn vrienden in Itali� overleden is.
Ik wil deze eerste startrij aan Stefano opdragen, hij was een piloot bij de reddingsdiensten. Gisteren was er ergens een brand in Itali� en hij had het ongeluk om na het landen op het water en weer op te stijgen de elektriciteitskabels te raken.

Ik ben tevreden met het resultaat en zeker voor het team, die erg hard gewerkt hebben om mij een nieuw aerodynamisch pakket te geven voor deze race. We zien er competitief uit. Vanochtend waren we dat toch en gedurende het hele weekend zijn we dat al. De wagen is betrouwbaar over langere afstanden. Ik wil het team bedanken omdat ze erg hard gewerkt hebben in de fabriek om een nieuw aerodynamisch pakket samen te stellen, we gaan duidelijk stappen voorwaarts en dit is wat ik verwachtte in het begin van het seizoen. Naar de toekomst toe zullen er nog dingen verbeteren, daar ben ik zeker van. De mensen in de fabriek hebben deze wagen heel competitief gemaakt, gemakkelijk om te besturen en hopelijk zal die dat ook zijn gedurende de race.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *