Zal Button zijn loopbaan afsluiten bij McLaren? Als het aan de renstal uit Woking ligt wel.

En om de media te overtuigen van hun bedoelingen, opende McLaren-directeur Jonathan Neale een lofzang over de Britse kampioen van 2009. Jenson past heel goed bij de waarden en cultuur van McLaren als team en bedrijf, dus we willen dat hij er in 2015 nog steeds bij is. Volgens Neale zit die kans er ook zeker in, daar Button het geweldig zou vinden om weer met Honda samen te werken.

Met Honda heeft Jenson inderdaad een speciale band. Button won in 2006 [Hongarije, FR] achter het stuur van een Honda zijn eerste Formule 1-race, een lichtpuntje in een zes jaar [!] durende carrousel van tegenslag en halve kansjes. Pas nadat Brawn het team einde 2008 overnam en een Mercedes-motor installeerde, kon Button strijden voor zijn eerste wereldtitel in seizoen 2009.

Maar bij McLaren verwacht men geen tegenslag met de Honda-krachtbron. Sterker, Button moet het team gaan leiden volgens een enthousiaste Neale. Jenson is namelijk een geweldige kerel en presteert op het moment uitstekend, terwijl we hem geen goede auto hebben gegeven., zo steekt de directeur zijn hand in eigen boezem.

Om eraan toe te voegen: Jenson mag zo lang als hij zelf wil voor dit team blijven rijden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.