Op 26 mei zal de GP van Monaco worden verreden. Het circuit staat er bekend om haar chaos en trammelant, wat wel eens een verrassende winnaar wil opleveren.

Jenson Button verwacht echter niet dat McLaren zal kunnen profiteren van het onvoorspelbare karakter van het Monegask stratencircuit. Volgens de Brit denkt het team in kleine stapjes en punten scoren waar mogelijk, is dan ook het voornaamste doel.

Monaco is met geen enkele andere racebaan te vergelijken. Een kwalificatieronde is voor een coureur bijzonder opwindend: elke bocht zit je op de limiet en je geeft elke vangrail wel een klein kusje, zei Button.

Het geeft een geweldig gevoel om de pole-position te scoren, zoals ik in 2009 heb weten te doen. Vervolgens moet je nog 78 ronden perfect rijden om de race te kunnen winnen.

We zijn nog niet zo competitief als we zouden willen, maar ik ben er zeker van dat we in Monaco weer een kleine stap voorwaarts weten te maken. Het doel is om net als in Barcelona met beide auto’s in de punten te eindigen., aldus een voorzichtige Jenson Button.

Leave a Reply

Your email address will not be published.