Martin Whitmarsh gaf toe dat hij Lewis Hamilton had moeten opdragen, zijn qualifying lap af te breken toen men erachter kwam dat de auto onvoldoende brandstof bevatte om naar de pits terug te keren en voor een test-staal voor de FIA.

Maar men koos ervoor om haar wereldkampioen van 2008 zijn snelle ronde af te laten maken en hem na de ronde de auto stil te zetten. Dat was een grove misrekening, wat tot gevolg had dat Hamilton werd gediskwalificeerd van de kwalificatie. Gelukkig mocht hij nog wel starten, doch vanaf de laatste positie.

Na de race bekende Whitmarsh dat hij, met de kennis van nu, een andere beslissing zou hebben genomen. We wisten dat de regelgeving zeer duidelijk is op dit punt. Die zegt dat je moet in staat zijn om een ​​liter [voorbeeld] aan het einde af moet kunnen geven, dus ik wist dat er geen ruimte voor twijfel of onderhandelingen was. Laten we dan zorgen dat we kunnen voldoen.

Achteraf gezien was ik verkeerd bezig. Maar ik denk niet dat iemand anders ook had kunnen verwachten dat als gevolg van onze fout, we zouden worden verbannen naar de laatste positie op de grid. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht, dat de FIA met zo’n straf zou komen., aldus Whitmarsh.

Leave a Reply

Your email address will not be published.