Eerder gaf McLaren teambaas Whtimarsh aan dat zijn team mogelijk met een iets verhoogde neus zou aantreden in de komende GP. De Brit gaf tevens aan dat McLaren stappen ondernomen heeft om de pitstops beter te laten verlopen. Lewis Hamilton en Jenson Button verloren de afgelopen races kostbare seconden in de pitstraat. Met veranderingen aan het team en het proces hoopt McLaren op beterschap in Spanje.

Een van de monteurs die verantwoordelijk was voor het wisselen van de banden is sinds de Grand Prix van Bahrein uit zijn verplichtingen ontheven.

Op de BBC gaf Gary Anderson [werkte als ontwerper voor oa. Jordan en Stewart GP, FR] een mogelijke verklaring voor het falen van de pitstops. McLaren gebruikt titanium wielassen en daar moeten aluminium wheelnuts op. Als enige team gebruikt Mclaren deze combinatie van materialen en die mix was dus niet helemaal ideaal gebleken.

Men verwacht dus vooral op dit gebied de nodige aanpassingen van het team uit Woking, waardoor de afschuwelijk slechte pitstops tot het verleden behoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *