Ondanks de ruime voorsprong van Fernando Alonso zien McLaren en de Red Bull nog alle kansen om de titel te pakken.

Teambaas Martin Whitmarsh van McLaren heeft nog hoop gezien het aantal races dat nog volgen. We zijn pas halverwege. Dit seizoen zal tot het eind spannend blijven. Ik hoop zelfs dat de spanning ondraaglijk is, want dat betekent dat we meedoen om de titel. Ferrari is moeilijk te verslaan, maar het is niet onmogelijk. We bekijken het race per race en doen er alles aan om zo veel mogelijk punten te scoren en de situatie om te draaien., aldus Whitmarsh.

Christian Horner van de Red Bulls ziet kansen om dezelfde reden. Er is nog een lange weg te gaan tot de finishvlag in Brazilië. Ik verwacht veel mooie races. Ferrari heeft zijn zaken goed voor elkaar, maar een overwinning levert al 25 punten op.

Het komt erop aan om Alonso op basis van regelmaat te verslaan en uitvalbeurten van andere titelkandidaten kunnen voor een totaal ander uitzicht zorgen. Komend weekend hebben we hopelijk al een kans om te beginnen met het inlopen op de koploper. Alonso verkeert in topvorm, maar we gaan de druk opvoeren., zo gaf Horner zijn visie.

Red Bull-coureurs Mark Webber en Sebastian Vettel staan respectievelijk 34 en 44 punten achter. De McLaren-coureurs staan verder naar achteren: Lewis Hamilton en Jenson Button staan 62 en 89 achter koploper Alonso.