Het vergaat de MP 4/19 niet zoals de MP 4/18, de 18 geraakte namelijk niet door de FIA crashtesten, volgens het McLaren team is de MP 4/19 nu al geslaagd in de verplichte crashtesten van de FIA.

Voor Mclaren is dit nu al een vooruitgang en kunnen ze zich nu concentreren op andere zaken zoals betrouwbaarheid en zekerheid.
Voor deze die het gemist hebben, de MP 4/19 maakte verleden week zijn debuut in Valencia en Coulthard wist daar het ronderecord te verbreken.
Natuurlijk gaat het hier maar om testwerk, maar het ziet er voor McLaren alvast goed uit.

Martin Whitmarsh:

“volledige tests voor Kerstmis en ik denk dat we in Melbourne in een acceptabele vorm aan de start kunnen komen.”

Zoals we ondertussen allemaal al weten is Mercedes verhuisd met de bouw van de V10 motoren, dat werd vooral gedaan vanwege de nieuwe motorregels die in 2004 van kracht zullen gaan.
In 2004 moeten de F1-teams het stellen met ��n motor voor het hele weekend.

Martin Whitmarsh:

“Waarom moeite steken in een verbeterde motorwissel, daar dit bestraft kan worden in 2004?
Simpel, als je een probleem hebt met een ander onderdeel van de wagen, dan zetten we de piloot in de reservewagen, die geen motor heeft, daar steken we dan de motor in.
Als je dat snel genoeg kunt doen loop je geen enkele straf op.”

We zullen nog een drie maanden geduld moeten oefenen om te zien hoe McLaren tegenover de concurrentie zal presteren en zeker nu dat betrouwbaarheid een grote factor zal zijn in de Formule 1, niet meteen het stokpaardje van het team uit Woking.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter