Jaguar heeft dus niet gekozen voor de diensten van Justin Wilson.
Wilson werd het afgelopen seizoen bij Jaguar binnen genomen, na zijn niet onaardige prestaties bij het Minardi team.

Wilson had het bij Jaguar niet gemakkelijk en kreeg meer af te rekenen met pech aan de wagen dan wat anders.
De bedoeling bij Jaguar was dan ook iemand te vinden die de snelheid van Mark Webber aankon, helaas voor Justin was dat niet het geval.

Vandaag kondigde het Jaguar team dan ook aan dat ze voor de Oostenrijker Christian Klien kiezen, hij zal de nieuwe teammaat worden van Mark Webber in 2004.

David Pitchforth:

“Christian was zowel in controle van zichzelf als in controle van de wagen.
Hij was ongelooflijk kalm, in controle en werd niet van streek gebracht door zijn eerste kennismaking met een Formule 1 wagen.
Zijn technische feedback is uitstekend en we hebben dan ook geen twijfels betreffende dit jonge talent.
Zijn samenwerking met de ingenieurs is goed en hij heeft aangetoond dat hij vertrouwd geraakt met de wagen en daardoor zijn snelheid kan verhogen.”

Christian Klien:

“Wetende dat ik nu een Jaguar piloot ben maakt van mij de gelukkigste man ter wereld.
Ik heb onvermoeibaar gewerkt over de jaren heen om eindelijk aan dit punt te komen, maar ik waardeer dan ook dat het echte harde werk nu pas van start gaat. Ik ben Jaguar Racing dan ook dankbaar om mij de mogelijkheid te gunnen om te laten zien wat ik waard ben, ik ben dan ook van plan om Jaguar weer te betalen door hard te werken en me in te zetten, met als hopelijk resultaat, resultaten op het circuit.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter