McLaren-coureurs Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen zijn op het matje geroepen bij de stewards nadat Nick Heidfeld en Fernando Alonso hebben geklaagd over oponthoud tijdens een van hun snelste ronden. Tijdens de derde sessie stopten sommige rijders eerder vanwege de dreiging van de regen, zo ook de McLaren-rijders, om brandstof te sparen voor de eerste stint van de race.

Er waren ook nog rijders die wél besloten om verder te gaan. Zoals gewoonlijk moeten dan de langzaamrijdende coureurs dan de snelle voorbij laten gaan, zonder ze te hinderen. Heidfeld en Alonso hebben last gehad van de McLaren’s en hebben hun beklag gedaan bij de stewards. Ze beweren hier een nadeel gehad te hebben van twee tot drie tienden van één seconden. Dan kan wel vier plaatsen op de startgrid schelen.

“De eerste paar bochten gingen goed, totdat ik een paar rijders tegenkwam die al bezig waren met hun in-lap.” Verteld Heidfeld, die misschien door het oponthoud in plaats van zevende wel derde had kunnen starten. “In bocht vier werd ik echter opgehouden door de McLaren’s die schijnbaar geen besef hadden dat er nog rijders waren die wel verder gingen.”

Wat de consequenties zijn voor McLaren is nog niet bekendgemaakt, de zwaarste straf is waarschijnlijk een penalty van enkele startplaatsen.