We weten nog steeds niet hoe de verhoudingen in Formule 1-land liggen, dat is de enige zekerheid die we aan de GP van Maleisië overhouden. Ferrari kon in Australië niet tonen wat het waard was. Het afgelopen weekend kon je hetzelfde zeggen over McLaren.

Door domweg traag op de rijlijn te blijven rijden kregen Hamilton en Kovalainen vijf strafplaatsen aan hun been. Het zou ervoor zorgen dat ze meteen monddood waren. McLaren moest op zondagmiddag niet alleen met Red Bull maar ook met zichzelf rekening houden en dat zou hen duur komen te staan.

Geknipte vleugels

McLaren keek, vrijdagmiddag buiten beschouwing gelaten, een heel weekend lang op de achterkant van de rode brigade. Veel kwamen de jongens uit Woking niet tekort, al leek het verschil door de inhaalrace een pak groter dan het in feite was.

Heikki Kovalainen kon voor de tweede keer op het podium klimmen nadat hij bij de start een beetje verder kon opschuiven dan Lewis Hamilton. De Fin reed een anonieme – maar zeker geen slechte – race en toonde dat hij klaar is voor de volgende stap in z’n carrière.

Lewis Hamiltons race begon pas nadat hij verlost was van Mark Webber. Zijn McLaren was te onstabiel in het verkeer waardoor hij geen vuist kon maken. De race wordt pas echt een ramp wanneer een band niet snel genoeg verwisseld kan worden. Het komt hem duur te staan, hij komt de pits buiten en ziet Webber opnieuw voor zich.

Massa’s fouten

Felipe Massa stond net als vorig jaar op de polepositie maar de Braziliaan kon opnieuw geen gebruik maken van die startplaats. Nadat hij Kimi Raikkonen even achter zich wist te houden moest hij zich bij de eerste stops gewonnen geven. Wat daarna gebeurt pleit niet in zijn voordeel. Massa schuift (weeral) van de baan en pakt (weeral) geen punten.

Het zal Kimi Raikkonen worst wezen. De Fin heeft er één van de saaiste races uit z’n carrière opzitten. Na z’n eerste stop werd hij door niemand meer bedreigd en het enige wat hem ongetwijfeld bezig hield was de vraag: “Haal ik de finish?”. Ja dus.

Toch was niet alles koek en ei met Ferrari. De Italianen zagen Sebastian Vettel aan de kant staan met een ontplofte krachtbron. Drie op twee races, toeval lijkt nu wel heel onwaarschijnlijk.

De één z’n dood…

Robert Kubica zal zich de straf van McLaren niet aantrekken. Het gaf hem de kans om z’n beste resultaat ooit neer te zetten: een saaie tweede plek. Toch blijft het een gevleid resultaat dat onder “normale omstandigheden” waarschijnlijk nooit behaald was geweest.

Teammaat Nick Heidfeld zal deze GP zeker en vast niet in z’n plakboek steken. De Duitser kon tijdens de race op geen enkel moment een rol van betekenis spelen, al krijgt hij wel de prijs van het mooiste inhaalmanoeuvre van de dag.

Jarno Trulli liet zien dat Toyota een wagen heeft gemaakt die twintig seconden achterloopt op de BMW’s. De onzichtbare Italiaan wist op het einde nog net Lewis Hamilton achter zich te houden om zo de vierde plaats in te palmen.

Tot slot nog een bedenking: Moet de Formule 1 zich zorgen beginnen maken? Op vrijdag en zaterdag was het zeer moeilijk om een goed gevulde tribune te vinden. Tel daarbij het feit dat ITV de F1 – ondanks Lewis Hamilton – afstoot als “niet levensvatbaar” moet de FOM toch even doen bezinnen over de kostprijs van het grootste circus ter wereld.