Giedo van der Garde heeft zondag een ijzersterk raceweekend in België afgesloten met de zestiende plaats in de race. De Caterham-coureur had een dag eerder al voor een enorme stunt gezorgd door in de kwalificatie met de derde tijd Q1 te overleven, geholpen door de regen, en zich vervolgens in Q2 van een veertiende startplaats te verzekeren.



Zondag bleef het asfalt van het circuit van Spa-Francorchamps echter droog en dus was de zestiende plaats voor Van der Garde het maximaal haalbare. In de slotronden wist de McGregor-coureur nog wel knap de Williams van Pastor Maldonado voor te blijven.



Van der Garde daarover: Dat was een bonus. Ik kreeg van het team te horen dat ik de laatste ronden de ballen uit mijn broek moest rijden en dat heb ik gedaan. Het is leuk dat je daardoor nog net een Williams voor kunt blijven.



Van der Garde zegt uiterst tevreden terug te kijken op de race die hij als zijn thuisgrandprix beschouwt. Ik heb constant gereden, de banden waren goed. Volgens mij heb ik geen fout gemaakt. Dat geeft een lekker gevoel. Het enige wat wel jammer is, is dat het tijdens de race niet is gaan regenen. Ik zat op het lange rechte stuk af en toe nog wel naar boven te kijken, naar de wolken. Maar helaas, het mocht niet zo zijn. In de regen had ik misschien opnieuw voor een stunt kunnen zorgen, net als zaterdag.



De kwalificatiesessie op zaterdag was voor Van der Garde één van de hoogtepunten van het seizoen. Het was de tweede maal dit seizoen dat een auto van Caterham doordrong tot Q2 van de kwalificatie. De eerste keer gebeurde dat in Monaco, ook door toedoen van Van der Garde.



In een seizoen krijg je als coureur van Caterham een paar keer een kans dat je zoiets kunt laten zien en die moet je dan pakken. Dat heb ik gedaan. Het resultaat, maar ook de waardering na afloop geeft een fantastisch gevoel en is goed voor je zelfvertrouwen. Ik ben momenteel een goede serie aan het neerzetten. Het is aan mij en het team om die lijn verder door te trekken. Terugkijkend op het weekeinde kan ik niet anders concluderen dan dat het twee geweldige dagen waren.

By peter