Max Verstappen behaalde in Mexico 2 WK-punten. Volgens de 18-jarige Nederlander was dit het maximale haalbare resultaat.

Ik heb het maximale eruit gehaald, vertelt Max direct na de wedstrijd aan Verstappen.nl. Mijn race ging best goed. Mijn start was prima en ik ging naar P6, daar was ik erg blij mee. De eerste stint, waarin ik mijn eigen tempo kon rijden, ging ook erg goed. Op een gegeven moment kon ik de Red Bulls bijhouden, maar ik moest ze laten gaan omdat mijn motor te heet werd. Vanaf dat moment was het niet de gemakkelijkste race. Ik moest rustig aan doen om de auto te koelen en dat heeft me helaas veel tijd gekost.

Max vervolgt: Door het gebrek aan topsnelheid kon ik de Force Indias niet achter me houden. Ik maakte een foutje in het stadiongedeelte, maar Perez zou me toch wel voorbij zijn gegaan. De negende plek is waar we vandaag thuis hoorden. We hadden het niet beter kunnen doen. Dat ik weer punten heb gehaald, voor de vijfde keer op rij, is erg positief voor het team. Dat hoop ik in Brazilië voort te kunnen zetten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter