Fernando Alonso heeft gezegd dat McLaren wil dat het seizoen zo snel mogelijk ten einde komt, ondanks het feit dat het team de laatste tijd progressie maakt.

McLaren is aan een waar rampseizoen bezig, met een krachtbron die zowel op het vlak van snelheid als betrouwbaarheid zwaar tekort schiet. Er waren echter wel stappen van vooruitgang de laatste maanden, met als hoogtepunten de vijfde plaats van Alonso in Hongarije en de zesde plaats van Button in Amerika. De nieuwste specificatie van de Honda lijkt hen beiden meer te kunnen bekoren, maar heeft opnieuw betrouwbaarheidsproblemen. Alonso zegt nu dat het seizoen moet eindigen om echt grote sprongen voorwaarts te kunnen maken.

We waren sterker in Mexico dan we vooraf hadden verwacht. De wagen evolueerde in de goede richting, zowel in Mexico als Austin. Aerodynamisch gezien boekten we veel vooruitgang in Austin en de wagen levert nu wat we vooraf hoopten. Met de motor die ook elke race verbetert verwacht ik dat er nog resultaten zullen volgen, maar er is nog veel meer uit het totale pakket te halen wanneer het seizoen ten einde loopt.

Komende winter wordt cruciaal voor ons en dan vooral voor Honda. We hebben goede hoop op een sterk 2016 en we werken heel hard om dat ook te bereiken. De volgende vier maanden zullen bepalen of we volgend seizoen al dan niet competitief zullen zijn. We zijn allemaal hechter geworden in deze moeilijke tijden en binnenkort zullen goeie tijden onze band binnen het team nog sterker maken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!