Max Verstappen is tevreden met de keuze die Red Bull heeft gemaakt om de komende twee jaar met Honda in zee te gaan: geld is het komende jaar het probleem niet.

Red Bull betaald nu jaarlijks 34 miljoen Euro voor de Renault klantenmotor. Volgend jaar betaald Red Bull niet langer maar ontvangt het geld van Honda. In de McLaren-tijd pompten de Japanners jaarlijks meer dan 100 miljoen Euro in het Formule 1-team. Honda heeft nu aangegeven dat de bijdrage volgend jaar niet zo groot zal zijn maar nog altijd zeer significant.

Eind vorig jaar bracht Verstappen al een bezoek aan de Honda-fabriek in Japan: Ik geloof in Honda, en uiteraard gelooft mijn team in Honda, want anders hadden ze niet een contract van twee jaar getekend. Kijk hoe het ze dit jaar af gaat met Toro Rosso. De juist mensen worden op de juiste plek gezet. Er is ontwikkeling, in Canada was er opnieuw een stap voorwaarts.

Honda kan zich nu volledig op Red Bull en Toro Rosso richten. Bij Renault was er toch een fabrieksteam en kregen we een update soms een week later, dat zal met Honda niet gebeuren.
Samen met Toro Rosso wordt nu gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Bij McLaren werd Honda precies verteld wat voor motor ze moesten bouwen. Nu gebeurd dat meer in harmonie, Honda bouwt de motor en Toro Rosso geeft feedback. Honda is erg indrukwekkend en het hele systeem is heel efficiënt. Het is heel gaaf dat Honda alleen met ons en Toro Rosso werkt. Daardoor kunnen ze veel scherper reageren op ontwerpwensen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter