Traditiegetrouw beginnen de vrije trainingen voor de Grand Prix van Monaco al op donderdag.

Naast Mercedes ging vooral Max Verstappen goed van start.

De laatste jaren was Red Bull in het prinsdom het te kloppen team, maar tijdens de race in Spanje van twee weken geleden bleken beide Mercedessen ongenaakbaar in de langzame bochten.

Door hun prestaties in Barcelona reisden Hamilton en Bottas echter als topfavorieten af naar Monaco. De Nederlander klokte uiteindelijk een P2, wat dat betreft een welkome opsteker is voor Verstappen.

Dus waren de verwachtingen hooggespannen voor de tweede vrije training op donderdag.

Maar dat viel tegen.

Tweede vrije training

Verstappen stond ruim een halfuur in de pits door een probleem met het koelsysteem van zijn bolide. Uiteindelijk kwam hij slechts tot vijftien rondjes door de straten van Monaco.

De auto was niet goed. Max klaagde over onderstuur en gebrek aan grip op gedeeltes van de baan waar dat cruciaal is.

De 21-jarige Limburger probeerde nog een snel rondje te realiseren, maar besefte al snel dat een verbetering van zijn tijd er niet inzat.

.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!