Zowat elke Formule1 fan kon z’n ogen amper openhouden bij de twee vehikels die voor races moesten doorgaan, maar volgens Max Mosley is de seizoenstart geslaagd. En eigenlijk moeten we hem daar toch een beetje gelijk geven, al was het maar op het puur technisch vlak.

“Maleisi� was de eerste echte test voor de nieuwe regels. Extreme weerscondities be�nvloeden de banden, en zowat elk team probeerde een tweede race met een motor. Het grote aantal wagens dat de aankomst haalde is een eerbetoon aan het harde werk van de banden- en motorleveranciers.”

“Verder is ook de snelheid achteruit gegaan, net zoals de technische commissie had voorspeld. Als de regels niet werden aangepast konden we er vanuit gaan dat de wagens nog sneller zouden zijn geweest dan verleden jaar.”

“Als we de normale vooruitgang even buiten beschouwing houden, dan waren de wagens 5,2 en 3,5 seconden trager in Australi� en Maleisi�.”

“Verder zijn ook de kosten gedrukt. We weten dat bandenleveranciers nu nog maar slechts 4 setjes banden per wagen meenemen, terwijl dat er vroeger 19 waren. Elk team gebruikt nu ook twee motoren voor twee races. Vroeger gebruikten ze er wel 12 voor 1 race. Als je weet dat het ongeveer 200.000 Dollar kost om een motor te laten herbouwen, dan zie je hoe groot de besparing is.”

“In het kort: Dankzij iedereen die er bij betrokken was is het seizoen fantastisch begonnen.”

Daar kunnen we niet anders dan mee akkoord gaan, toch zouden we graag ook nog eens een race zien in plek van een uithoudingswedstrijd…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter