Twee weken na de Grand Prix van Canada is de penalty voor Sebastian Vettel nog steeds onderwerp van gesprek, voorafgaande aan het Franse GP-weekend.

Kevin Magnussen vindt dat er tegenwoordig teveel regeltjes zijn, waardoor het voor de stewards lastig is om één lijn aan te houden. Het is niet eenvoudig om constant te zijn met de beslissingen.

De wagens zijn tegenwoordig heel veilig, net zoals de circuits waarop we racen. Ik wil niet zeggen dat we het onveiliger moeten maken, maar er is ruimte om met elkaar te stoeien, zo kon de media vernemen van de 26-jarige Deen.

Magnussen vindt dat kleine overtredingen beter kunnen worden weg gewuifd. Omdat er tegenwoordig ook bij kleine incidenten wordt ingegrepen zal je constant straffen uit moeten delen. Misschien kunnen we die kleine straffen beter laten varen.

Max Verstappen kon zich daar wel in vinden: Volgens hem ligt het probleem evenzeer niet bij de stewards, maar vooral bij het overvolle reglement.

Ik heb in Marrakesh [Formule E-taakstraf] een hele dag bij de stewards gezeten. Zij realiseren zich vaak ook wel wat er gebeurt, maar kunnen niet anders. Dan staat er in de reglementen al precies voorgeschreven dat ze een straf moeten uitdelen. Soms willen ze dat niet, maar moet het gewoon., zo keek Verstappen terug op het incident in Canada.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.