Red Bull eignaar Dietrich Mateschitz heeft tegenover Autosport laten verstaan dat hij niet ongerust is over de huidige situatie. De RB10 komt slecht uit de startblokken en de Oostenrijker geeft zijn mening over de stand van zaken.

Het team moest tijdens de winter toezien hoe aerodynamicist Peter Prodromou overliep naar McLaren terwijl Mark Ellis (head of vehicle dynamics) samen met Giles Wood (chief simulation engineer) naar Mercedes verkaste. De Oostenrijkse zakenman vindt dat het vertrek van hooggeplaatst personeel niet aan de basis ligt van de lastige situatie waarin het team zich bevindt.

Dietrich Mateschitz: De huidige problemen zijn ontstaan ​door de motor en zeker niet door ons als team, dat nog steeds de steeds voldoende know-how heeft dat het nodig heeft. Deze aanloopproblemen komen niet als een grote verassing. We hadden een moeilijke eerste test verwacht en nu moeten de problemen opgelost zijn tegen de test in Bahrein. Adrian Newey heeft me verzekert dat de RB10 meer dan state-of-the-art is.

Echter komt de waarheid pas naar boven wanneer we allemaal op de grid staan in Melbourne. Renault en wij moeten zorgen dat de problemen opgelost geraken. Er is absoluut nog geen reden tot paniek. Zelfs al liggen we achter aan het begin van het seizoen, dan betekent dat nog niet dat we het kampioenschap al verloren hadden. Je hebt na een paar slechte races nog steeds voldoende kansen.

Net zoals de verklaringen van Rob White van Renault Sport F1 staan de woorden van Dietrich Mateschitz haaks op de beweringen van Helmut Marko die de fout bij het team legde. Vermoedelijk ligt de waarheid ergens in het midden en heeft de Renault motor problemen die verergerd worden door het krappe ontwerp van Newey. Wij van ‘de pits’ houden je in ieder geval op de hoogte van de crisis bij Red Bull!