Het herstel van Felipe Massa blijft vooruit gaan. Er werd even gevreesd voor de carrière van de Braziliaan, maar die is niet meer in gevaar. Volgens Dino Altmann, de persoonlijke dokter van Massa, zal de Ferrari-coureur gewoon weer kunnen racen.

Massa mag snel de intensive care verlaten. Hij blijft nog een paar dagen in het AEK-ziekenhuis in Boedapest. Waarschijnlijk wordt hij morgen al naar Pitié-Salpêtrière, een ziekenhuis in Parijs overgevlogen. Daar wordt hij geholpen door het team van dokter Gerard Saillant, die in het verleden ook Michael Schumacher en voetballer Ronaldo bij hun herstel heeft geholpen.

Eén van de eerste dingen die Massa vroeg nadat hij uit zijn coma was ontwaakt, was de uitslag van de race. Toen hij hoorde dat Lewis Hamilton had gewonnen, reageerde hij verwonderd en tegelijkertijd baalde hij dat hij niet aan de race had kunnen deelnemen.

Volgens Altman is Massa’s zicht in orde en kan hij afstand en diepte goed inschatten en de Braziliaan zeker weer racen.

Ik heb er geen twijfels over. Massa zal weer gaan racen. vertelde Altmann tegenover Gazzetta dello Sport. Ik ben ervan overtuigd. Zijn situatie is gecompliceerd, maar ik denk niet dat zijn leven nog langer in gevaar is. Al vrij snel na het ongeluk, dacht ik al dat het minder erg was dan het deed vermoeden, maar de vooruitgang die hij in de laatste paar uur heeft geboekt, was ongekend. Gestimuleerd door een fysiotherapeut liet Massa zien dat hij verschil tussen links en rechts weet en ook moeiteloos afstanden en diepten kan inschatten.

Zijn oog was al geopend, ook al is deze nog steeds opgezwollen. Hij heeft verklaard ermee te kunnen zien. Zijn zicht is niet afgenomen. Hij gaf de goede antwoorden op verschillende vragen in het Portugees, Engels en Italiaans. Hieruit kunnen we concluderen dat zijn hersenen niet beschadigd zijn. Hij zich enkel het ongeluk niet meer herinneren.