Het voorbije weekend werd al bekendgemaakt dat Giancarlo Fisichella volgend seizoen voor het Sauber-team zou uitkomen. Voor Giancarlo zou dit dan een kans zijn om uiteindelijk bij Ferrari terecht te komen, aangezien Sauber samenwerkt met Ferrari en ook Italiaanse pk’s in de wagen heeft zitten.
Het was ook zo goed als Fisico’s enige kans, want de vier topteams hebben hun rijders voor volgend seizoen al vastgelegd. Hij heeft enkele technische garanties gekregen van Ferrari en hij zal een nieuwe teamgenoot hebben: Felipe Massa.

Fisichella bij Jordan, maar niet lang meerDe Italiaan verlaat Jordan niet echt met pijn in het hart, dat was al langer bekend:

“Ik heb het feit dat ik zou weggaan op het einde van het seizoen en dat mijn doel ��n van de drie topteams was, nooit geprobeerd te verbergen. Eddie Jordan wou me zelfs helpen mijn doel te bereiken. Maar het was niet mogelijk en ik tekende een contract met Sauber en daar ben ik heel blij om. Ik verlaat Jordan, dat eigenlijk moeilijke tijden doorgaat, maar het is nog steeds een heel professioneel team, beginnende met Gary Andersson die er al was in 1997.”

Fisichella denkt nog maar weinig aan dit seizoen. Hij kijkt uit naar 2004. De 30-jarige Italiaan stelt enkele garanties heeft gekregen, en dat er enkele daarvan uit de hoek van Ferrari zouden kunnen komen:

“Sauber heeft geen goed seizoen. Maar dat komt door hun wagen, die niet heel effici�nt is,” aldus Fisico. “Peter Sauber gaf me enkele technische garanties die goed genoeg waren om me te overtuigen.”

Bij die technische garanties zit dan waarschijnlijk de nieuwe windtunnel die Sauber aan het bouwen is. Het staaltje hightech om de wagen te ontwikkelen zal wagens op ware grootte testen, en niet op schaal 1:2 zoals de windtunnels vroeger overal waren. Dit seizoen huurt het Zwitserse team af en toe een oude windtunnel die soms nog verkeerde informatie blijkt te geven ook. Sauber-coureur Heinz Harald Frentzen over het slechte seizoen 2003:

“Het ligt aan de windtunnel die we gebruiken! Vier jaar geleden zijn er grote wijzigingen gekomen in het technisch reglement. Met als gevolg dat we de wagen aerodynamisch volledig opnieuw moesten ontwikkelen. Dan ga je rigoureus te werk, je zet grote stappen. Die grote veranderingen meten we eerst in de windtunnel, we gaan het circuit op en we meten ongeveer hetzelfde. Maar na drie, vier jaar worden de stapjes kleiner en kleiner. Die kun je nog wel meten in een goede windtunnel, maar met deze niet meer. We proberen dingen in het windkanaal, maar we meten eigenlijk niks. Nu ja, je meet natuurlijk wel iets, alleen blijkt het resultaat op het circuit tegenovergesteld te zijn. En dat is lastig, als je de windtunnel niet meer kunt vertrouwen. De resultaten van de metingen zijn eigenlijk misleidend,”

aldus Frentzen enkele weken geleden.

De nieuwe windtunnel zal operationeel zijn vanaf maart eerstkomend. Dan heeft Sauber een eigen windtunnel, die splinternieuw en van hen alleen zal zijn. Ze zullen hem waarschijnlijk wel gedeeltelijk verhuren om uit de kosten te komen, maar grotendeelsEen slechte wagen voor Sauber zullen ze zelf kunnen werken. Er wordt ook gezegd dat Ferrari ge�nteresseerd is om de tunnel te gebruiken.

Een andere garantie zou zijn dat Felipe Massa, die vorig seizoen bij Sauber reed maar aan het eind van het seizoen werd vervangen door Frentzen, terug bij de Zwitsers zou rijden. Momenteel is de Braziliaan testrijder bij Ferrari, een plaats waar hij veel kan leren en ervaringen kan opdoen. Die transfer zou bekend worden gemaakt voor de Grote Prijs van Monza.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter