Het zat er aan te komen, de Italiaanse pers haalt weer eens uit naar het Ferrari team vanwege de teleurstellende resultaten van het team.

Enkele zinnen uit het dagblad La Repubblica:

“Laat ons de waarheid zeggen, het was pijnlijk.
We zagen Barrichello een wiel verliezen en crashen alsof hij een Trabantje bestuurde, Shumacher zagen we spartellen alsof hij schipbreukeling was.

Ze zeggen ons dat het aan de banden ligt…wel dat ze dan naar hun leverancier stappen en eisen dat ze beter rubber willen.”

La Gazzetta delo Sport:

“We zagen Ferrari die een enorm vernederende harde klap kreeg, dat op het circuit waar ze verleden jaar hun kracht zegevierden.

We wisten toen al dat deze kracht zich niet ging herhalen, maar zo een ommekeer in twaalf maanden, op hetzelfde circuit, wie dit verleden jaar durfde te voorspellen werd voor gek verklaart.”

Corriere della Sera:

“Dank God voor Alonso.
Hij nam de overwinning en nam kostbare punten van Kimi en Montoya, hij liet Schumacher de leiding behouden in het kampioenschap.

Het beste team heeft de man om een antwoord te bieden, hopelijk vinden ze nu nog de wagen.”

TuttoSport:

“Ferrari is nergens, Schumacher niet eens in de race.
Het Ferrari team ging naar Budapest, wetende dat ze het defensief moesten spelen, maar ze gingen in de ring als een slechte boxer.
De tegenstanders werkten eerst in op de zijkanten, en dan kwam Alonso die Schumacher een knock-out toediende toen hij Schumi op een ronde zette, alsof een open hand een slag geeft op een gezwollen kaak. De rode wagens mogen nu niet hun andere wang aanbieden.”

Il Nuovo:

“Alonso viert, Schumacher huilt.”

Il Secolo XIX:

“Zwarte crisis voor de rode wagens.”

Dat de Italiaanse pers vurig kan zijn wisten we al, maar het is te hopen voor Ferrari dat ze hun huiswerk goed maken deze keer, de volgende race is in het land van de Ferrari fans en als ze daar ook de mist ingaan zal de pers het Scarlet rode team met de grond gelijk maken…

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter