Felipe Massa ziet geen redenen waarom Ferrari de relatie met de vice-wereldkampioen van 2008 zou verbreken. Zeker niet als hij blijft presteren, zoals in de afgelopen races. Althans, dat is de mening van de Braziliaan.

Veranderingen in het afstellen van de auto en manier van werken brachten, samen met nieuwe onderdelen, het beste resultaat voor Felipe in twee jaar; In de Britse GP behaalde hij P4 en daardoor schoof Ferrari een flinke eind op in het constructeurskampioenschap.

Hoewel Ferrari het laatste woord heeft, meent Felipe Massa dat hij zijn toekomst weer in eigen handen heeft. Als alles goed blijft gaan zoals in de laatste paar races, zie ik vooralsnog niet waarom ik volgend jaar niet in een Ferrari zou rijden.

Toch stond Massa onder enige druk, want er werd immers gesproken met Mark Webber. Echter besloot de ‘Aussie‘ dat hij betere kansen op overwinningen, en mogelijk het WK, had bij Red Bull Racing [ondanks een stroeve relatie met Vettel]. Dus verlengde Mark zijn contract met nog een jaar. Toch is Massa niet veilig hoewel er niet veel optie’s zijn, mocht het rode team niet verder willen met de 31-jarige Braziliaan. Lewis Hamilton is weliswaar vrij om op te stappen bij McLaren, is snel en weet hoe hij moet winnen. Maar men voorziet problemen in relatie met/tot Alonso, die graag de nummer 1 van het team wilt blijven.

Perez is snel, maar nog te inconsistent. Nico Hülkenberg zou ook interessant kunnen zijn voor Ferrari, maar dan moet hij wel regelmatiger zijn teamgenoot verslaan. Heikki Kovalainen is een mogelijkheid, maar de Fin wordt tot zijn eigen verbazing over het hoofd gezien. Kovalainen heeft echter geen onbeperkt geduld met Caterham, hoewel hij zeer goed kan opschieten met team-eigenaar Fernandes.

Terug naar Felipe Massa; Momenteel voel ik me goed. We hebben een visie, een doel en ik ben op de goede weg. We moeten ons blijven verbeteren, zodat ik een rol kan spelen in het kampioenschap. Er ligt meer voor mij in het verschiet, dit seizoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.