MassaFelipe Massa vervangt volgend seizoen Rubens Barrichello bij Ferrari, maar het heeft niet zo lang geduurd voor hij besmet geraakte met het beroemde “niet-nr-2-itis” virus dat bij Ferrari de ronde doet. Net zoals zijn landgenoot Barrichello voor hem zegt hij geen nummer twee te zullen zijn worden bij Ferrari.

“Dat staat niet in mijn contract.”

“Ik zal er alles aan doen om sneller te zijn.”

Massa was nog maar dertien toen zijn toekomstige teamgenoot zijn eerste wereldkampioenschap binnenrijfde. Nu nummer twee gaan spelen bij een team dat rond Schumacher is opgebouwd lijkt volgens sommigen geen goede stap in de carri�re van een beloftevolle rijder. Het is trouwens een van de redenen waarom Barrichello vertrekt. Maar Massa wil tonen wat hij kan.

“Ik wil doen wat Fernando doet, wat Kimi doet. Zij gingen naar een goed team en later er nu zien wat ze kunnen.”

Rubens Barrichello en Jacques Villeneuve denken dat Massa minder tweede viool zal moeten spelen dat zijn voorgangers.

“Tegenwoordig denkt Ferrari aan twee wagens, dus ik denk dat Felipe het beter zal hebben dan ik toen ik begon in 2000.” Zei Rubens.

Jacques Villeneuve is dan weer vol lof over zijn teamgenoot.

“Hij is niet iemand doe het zal aanvaarden om achterop te liggen. Hij is heel goed.”

Ondertussen is er een mini rel aan de gang tussen Ferrari en de Braziliaanse pers. Die laatste zijn niet te spreken over het feit dat ze geen toegang krijgen tot Massa.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter