Felipe Massa is nog even teruggekomen op zijn ‘comeback’ in de formule 1. Eind 2016 zei hij de sport vaarwel, maar enkele maanden later stond hij toch weer op de startgrid van de Australische Grote Prijs. Ik wilde eigenlijk helemaal niet stoppen. Het zou zelfs kunnen dat ik nog wel een tijdje doorga, aldus de vicewereldkampioen van 2008.

Vorig jaar leek er geen plaats meer voor Felipe Massa bij Williams. Lance Stroll was stilaan rijp voor het hoogste niveau en de miljoenen van vader Stroll waren natuurlijk een extra stimulans voor het team om de jonge Canadees aan een zitje te helpen. Gelukkig kwam er voor Massa een stoelendans op gang toen Nico Rosberg verrassend besliste om te stoppen na zijn wereldtitel. Valtteri Bottas verhuisde naar Mercedes en naast Stroll had Williams plots een plek vrij.

Felipe Massa twijfelde geen seconde om zijn contract alsnog te verlengen, want zijn afscheid in de F1 was eerder noodgedwongen. Ik heb altijd gezegd dat ik nog niet met pension wilde gaan zolang ik nog een belangrijke rol kan spelen bij een competitief team. Ik heb dit jaar al laten zien dat ik dat nog altijd in me heb, vertelt de Braziliaan aan het persagentschap Reuters.

Met twee zesde plaatsen, in Australië en Bahrein, is Massa inderdaad niet slecht begonnen aan zijn vijftiende seizoen in de F1. Opmerkelijk is wel dat hij nu zowat de mentor speelt van de rookie die hem oorspronkelijk uit de formule 1 verdrong. We komen goed overeen. Alles wat ik zie en weet, probeer ik over te brengen. Ik vertel hem alles wat zijn resultaten ten goede kan komen, net zoals ik de voorbije jaren met Bottas deed.

Massa voelt zich prima in de nieuwe wagen, die nog meer inspanning van de rijder verlangt. Ik wist niet wat ik moest verwachten en ik heb dan ook keihard getraind. De nieuwe wagens passen beter bij mijn rijstijl en ik voel me daar dus erg goed bij. Ik ben nu zelfs fitter dan in de beginjaren van mijn carrière.

Hoe lang die carrière nog zal duren, weet hij niet. Aan een definitieve exit denkt de elfvoudige GP-winnaar voorlopig niet meer. Ik kan nog steeds meedoen met de grote jongens, dus ik zie nog geen reden om te stoppen. Als ik volgend seizoen op een hoog niveau kan blijven rijden bij een sterk team zal ik er in 2018 waarschijnlijk nog bij zijn.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.