Terwijl teamgenoot Alonso niet eens de start haalde vanwege opnieuw een technisch probleem, wist de Vlaming Stoffel Vandoorne tenminste de race uit te rijden.

Stoffel Vandoorne reed in Sotsji van P20 naar P14 en meer zat er niet in. In gesprek met Motorsport.com legt de Belgische coureur waarom;

We hebben onze snelheid gereden en het maximale er uit gehaald, zonder om de auto teveel te belasten. We zijn tenminste nog aan de finish gekomen. Dit betekent dat het team en ik als coureur weer veel geleerd hebben.

De Jonge Belg doelt daarmee op de misère van Fernando Alonso die in de formatieronde nog werd geïnstrueerd om diverse wijzigingen door te voeren, om zijn motor werkend te houden, maar dat bleek tevergeefs.

De Spaanse oud-kampioen heeft dit seizoen nog geen race uitgereden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.