Nog maar een paar dagen en het nieuwe Formule 1 seizoen gaat van start. Het Russische team van Marussia zal afreizen naar Melbourne en zal daar de vuurdoop beleven van de MR01.

Het team slaagde er vorige week pas in om de verplichte crashtest te doorstaan waardoor het team niet heeft kunnen testen. Wel mochten coureurs Timo Glock en Charles Pic tijdens filmdagen met de MR01 het asfalt op. Door deze filmdagen heeft de auto pas 200 kilometer gereden. Voor zowel het team als de coureurs is de nieuwe bolide eigenlijk nog een groot vraagteken. Maar met Melbourne in zicht zal het team meer informatie krijgen over de auto en kunnen de coureurs gaan wennen aan de MR01.

Timo Glock erkent dat het raceweekend in Melbourne een stap in het onbekende wordt: Ik heb de MR01 nog niet echt aan de tand kunnen voelen in representatieve omstandigheden. Hiermee doelt de Duitser op de test- en promotiedagen waarop er weinig kilometers werden gemaakt en er gereden werd met speciale banden die niet in de buurt komen van de Pirelli banden. Wat testen betreft was het een frustrerende winter. We hebben echter niks te verliezen en wij gaan ons uiterste best doen. Ik ben erg benieuwd hoe de auto het zal doen tijdens de eerste vrije training in Melbourne. Ik had natuurlijk liever een betere voorbereiding gehad op het seizoen, maar we hebben geprobeerd er het beste van te maken en we zullen spoedig zien waar we staan.

Teambaas John Booth geeft toe dat zijn team een lastige winter heeft meegemaakt. De Engelsman is echter wel trots op het team dat alles toch nog op tijd afkwam voor de seizoensopening in Australië. Ik wil het team en alle partners enorm bedanken voor de steun en het harde werk, want volgens mij liggen we nu weer op koers, aldus de teambaas van het Russische team. De shakedown verliep goed voor het team, maar dat zegt volgens Booth nog helemaal niks. Hoewel de shakedown vlekkeloos verliep kunnen we niet uitsluiten dat we in Melbourne tegen problemen aan zullen lopen. Het is nu aan ons om er het beste van te maken.

Ook voor debutant Charles Pic geldt dat hij er maar ‘het beste van moet maken’. Ik had graag meer getest alvorens mijn debuut te maken in de Formule 1. Ik heb veel getraind en veel geoefend in de simulator dus fysiek en mentaal ben ik er klaar voor. Het zal ongetwijfeld een speciaal weekend voor mij zijn en ik heb erg veel zin om te gaan racen.