Lewis Hamilton heeft toegegeven dat afleidingen buiten het circuit een negatieve invloed hadden op zijn prestaties in 2011. De Britse McLaren-coureur eindigde mede daardoor teleurstellend als vijfde.

Vorig jaar ging ik vaak uit en maakte ik plezier met de gedachten dat dit geen invloed had, maar dat heeft het wel. Het is een domino-effect. Het duurt twee dagen om te herstellen. Je mist twee dagen training en als je gaat racen zit je met je hoofd ergens anders., aldus Hamilton in gesprek met de Britse krant The Observer.

Voor het aanstaande seizoen zal de wereldkampioen van 2008 het geheel anders aanpakken:

Het draait om opofferingen. Het gaat om het reizen, om de beslissingen die je neemt en de dingen die je in je leven wilt doen. Je moet je ogen op de bal houden en gefocust blijven tijdens de trainingen en geen energie verspillen. Ik was enorm gedisciplineerd in 2006 en 2007. Het is niet zo dat ik die discipline ben kwijtgeraakt, maar het is nu wel weer op het niveau van die periode.

Ook zijn team werkte mee aan het herstel van de Brit, door hem extra lang vrij te geven in de winter en volgens eigen zeggen steekt Hamilton in een uitstekende vorm, zowel mentaal als fysiek. De concurrentie is bij deze gewaarschuwd!