Viervoudig MotoGP-kampioen Marc Marquez heeft dinsdag op de Red Bull Ring een Formule 1 wagen van Toro Rosso getest. Het was de eerste keer dat de MotoGP wereldkampioen een Formule 1 wagen bestuurde. Ook de teamgenoot van Marquez, Dani Pedrosa mocht een aantal ronden plaatsnemen in de Toro Rosso.

Marquez wist drieënveertig ronden af te leggen in de Red Bull RB8 uit 2012. Voor de gelegenheid was de bolide in Toro Rosso kleuren gespoten. Marquez en Pedrosa kregen de test aangeboden ter promotie van de Formule 1 en MotoGP races op de Red Bull Ring. Daarnaast maakt Toro Rosso gebruik van Honda motoren en laat dat net de fabrikant zijn waar Marquez en Pedrosa voor uitkomen in de MotoGP. Beide coureurs werden begeleid door oud Formule 1 coureur Mark Webber, onder toeziend oog van Helmut Marko, Dieter Mateschitz en Niki Lauda.

Marc Marquez staat momenteel fier aan de leiding in het MotoGP kampioenschap. De Spanjaard heeft een voorsprong van drieëntwintig punten op zijn eerstvolgende concurrent Valentino Rossi (die een aantal jaren geleden al een aantal keer voor Ferrari testte). Dani Pedrosa kent tot dusver een desastreus seizoen en staat slechts twaalfde in de stand om het kampioenschap. Dinsdag werd tevens bekend dat het contract van Pedrosa bij Honda niet wordt verlengd en dat hij vervangen zal worden door Jorge Lorenzo in 2019.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!