Dat Lewis Hamilton na dit jaar McLaren verruilt voor Mercedes is niet ongunstig voor Red Bull Racing. Dat stelt onze favoriete autosportadviseur Helmut Marko vast in Auto Motor und Sport. De dreiging van zowel Hamilton als McLaren is voor 2013 in zijn ogen hierdoor een stuk minder.

Marko: Niki Lauda heeft ons een dienst bewezen door Hamilton te verleiden tot een transfer naar Mercedes. Hij heeft Lewis en McLaren in één klap verzwakt. Volgend jaar hoeven we ons over deze twee opponenten minder zorgen te maken.

Wij vinden het nogal prematuur [om het eens deftig uit te drukken], om bijvoorbaat zowel McLaren als Mercedes af te schrijven, noch de HH coureurs; Button & Perez en Hamilton & Rosberg.

Tevens is het Hamilton geweest die zelf de beslissing heeft genomen, om na 14 jaar [Hamilton was sinds z’n 13e jaar lid van McLaren] het team te verlaten. Zo vertelde Hamilton aan de Daily Telegraph: Het is een zeer stressvolle periode geweest. Ik heb Ron Dennis ontmoet toen ik 10 jaar oud was. Het was toen mijn droom om voor dit team te racen. Ik werd toen als een pendel heen en weer geslingerd. Het ene moment dacht ik ‘laat ik ervoor gaan’, het andere moment dacht ik ‘ik blijf hier bij het team’. Daarom heb ik mijn tijd ervoor genomen.

Dus besloot de Brit naar Mercedes te vertrekken, ook al deed McLaren een bod dat die van Mercedes duidelijk overtrof. De Brit zou zijn beslissing trouwens aan een zwembad in Thailand genomen hebben.

Ik was in Thailand en het was er erg rustig. Ik zat bij het zwembad en dacht gedurende verschillende uren na over mijn situatie. Het was belangrijk om het op mijn manier te doen., aldus Hamilton.

Wie weet nu al hoe goed de auto’s van Mercedes en McLaren volgend jaar zullen zijn? Mercedes lijkt een stapje terug, wie weet hoe goed Hamilton volgend jaar ermee om zal gaan?

Helmut Marko is de laatste die dat zal weten…

Leave a Reply

Your email address will not be published.