Even leek de vrede getekend. Na de verklaring van het team eerder deze week, leek het erop dat de neuzen bij RedBull allemaal weer dezelfde kant op stonden na een tumultueuze Britse grand prix. Mark Webber en de teamleiding hadden een goed gesprek gehad en alle onvrede en onbegrip was uit de weg. Althans, zo leek het. Maar vandaag werd de vete opnieuw aangehaald door teamadviseur Dr. Helmut Marko.


In het Duitse Auto, Motor und Sport verklaarde Marko namelijk dat niet Sebastian Vettel zou worden bevoordeeld, maar Mark Webber. Mark heeft geen last gehad van een loszittend wiel, een haperende ontsteking, een afbrekende voorvleugel, defecte remmen of een weigerende versnellingsbak. Dus hij is degene met superieur materiaal geweest tot dusver.

Mark rijdt een geweldig seizoen en hij ontwikkeld zich fors. Maar hij moet niet vergeten dat hij dat aan RedBull te danken heeft. Waar was hij twee jaar geleden immers? Toen kon hij alleen maar dromen van zeges. Voor ons maakt het niets uit wie de titel pakt. Zolang hij maar in een RedBull rijdt. Als Mark denkt dat we Sebastian voortrekken zit hij op het verkeerde spoor.

Eerder al verklaarde Marko dat de keuze van RedBull om het nieuwe type voorvleugel aan Vettel te geven, volkomen logisch was. Sebastian stond hoger in de titelstrijd en hij was sneller in de derde vrije training.