Maria de Villota is dood aangetroffen in haar hotelkamer in Sevilla. De Spaanse verloor vorig jaar bij een testongeluk in de Marussia een oog. Maria de Villota werd slechts 33 jaar.

De Villota was in Sevilla om te spreken op een conferentie. Rond 07.00 uur kregen hulpdiensten een melding, bericht de Spaanse sportkrant Marca. Ze probeerden De Villota nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

De politie onderzoekt nog wat de doodsoorzaak is van de coureur. Volgens de Spaanse autosportfederatie moet het gaan om een natuurlijk dood en zou de dochter van ex-F1 coureur Emilio De Villota in haar slaap zijn overleden.

In juli vorig jaar verkeerde ze in levensgevaar na een een testsessie op het Engelse Duxford Airfield. De Spaanse botste na een rechte lijn-test op Duxford frontaal op de openstaande laadklep van een vrachtwagen en raakte zwaar gewond.

Maria de Villota liet in juni nog een foto zien [blog], om de impact van haar ongeluk van vorig jaar weer te geven. De Spaanse was dankbaar voor de hoge kwaliteit van haar helm. Dankbaarheid was ook het thema van haar biografie “Life is a Gift“, welk ze op 14 oktober aanstaande zou presenteren.

Haar familie heeft op de Spaanse website Marca een statement achtergelaten: We zijn God dankbaar voor het extra anderhalf jaar dat ze bij ons mocht zijn.

Wij van de Pits wensen de familie veel sterkte…

Op het forum kunnen jullie meepraten over dit trieste nieuws.
update: Franky Rein