Eindelijk, na zes jaar wachten heeft de Volksrepubliek China zijn eigen plaatsje op de kalender van een Formule 1-seizoen. Komende vrijdag gaat in Shanghai de allereerste Sinopec Chinese Grand Prix van start. Maar wat heeft dit land ons, Formule 1-supporters, te bieden? Het is bij een nieuw circuit altijd wat gokken, maar de Algemeen Directeur van het circuit, Mao Xiao Han, is erg blij met de voorlopige vooruitgang en geloofd er sterk in dat dit een groot succes zal worden.

“Iedereen heeft schitterend gewerkt om een gedenkwaardig moment vast te kunnen leggen hier op het Shanghai International Circuit. Nu op dit ogenblik komen er steeds meer en meer teams en wagens aan op het circuit en beginnen we meer het gevoel van de Formule 1 te krijgen. Dit maakt iedereen die eraan heeft meegewerkt dan ook bijzonder trots op wat we tot nu toe bereikt hebben voor zowel de teams, sponsors �n de toeschouwers.”

Inmiddels is alles al uitverkocht voor de race komende zondag, 150 000 tickets gingen de deur uit in plaats van de mogelijk 200 000. Die andere 50 000 tickets hebben de organisatoren bewust achtergehouden om het verloop niet al te dramatisch te laten verlopen. Ondertussen zijn er al volop voorbereidingen aan de gang voor de openingsceremonie donderdagavond. Bijna honderd mensen zijn volop bezig hun kunsten aan het oefenen die ze op het lange rechte stuk voor start/finish zullen uitvoeren. Oosterse gevechtssporten, dansers en zelf schoolkinderen zullen eraan deelnemen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter