Nobelprijs winnaar Nelson Mandela heeft de Formule 1 wereld opgeroepen Zuid-Afrika opnieuw op te nemen op de Grand Prix agenda.

De voormalig president van Zuid-Afrika deed dat tijdens een Grand Prix evenement op het circuit van Kyalami, waar de tweezitters van Minardi reden voor het goede doel. De opbrengst was bestemd voor het kinderfonds dat de naam van Mandela draagt.

Acht tweezitters reden daar een Grand Prix, waarbij coureurs als Zsolt Baumgartner, Gimmi Bruni en Bas Leinders beroemdheden als passagier hadden.

“Tien jaar lang heeft Zuid-Afrika het geluid van F1 motoren niet meer gehoord’‘, zei Mandela in een verklaring. Hij wil alle teambazen opnieuw in zijn land uitnodigen. “Door middel van de Grand Prix kunnen we de aandacht vestigen op hongerende kinderen.’‘

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter