Tijdens de Grand Prix van Europa pakten Force India-rijders Nico Hulkenberg en Paul di Resta 16 welkome punten met een P5 en P7. Teambaas Vijay Mallya is dankzij het resultaat gesterkt in zijn geloof dat zijn team de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap kan veroveren.

We staan nu slechts één punt achter Williams en 16 punten voor Sauber, die beiden podiumplaatsen hebben behaald. We komen er dus wel en zitten zeker op koers. Ik wil vijfde worden in het constructeurskampioenschap dit jaar en het lijkt erop dat het ons gaat lukken.

Mallya bleef ondanks dit succesje kritisch; Eerlijk gezegd hadden we hetzelfde of een soortgelijk resultaat moeten hebben in Canada. Daar maakten we echter een flinke blunder in het berekenen van het bandengedrag. We lieten de banden te heet worden en analyse naderhand liet ons zien dat het een fout van ons was.

De Indiër denkt dat Force India Williams al voorbij had kunnen streven, als het team een goed resultaat had geboekt in Canada.

We zijn het erover eens dat het een vergissing was, en zonder die fout waren we uit Montreal vertrokken met een beter resultaat, misschien zelfs een dubbele puntenfinish. Maar dat hoort nou eenmaal bij de Formule 1. Er zit altijd een element van onvoorspelbaarheid in.