Hoewel Fernando Alonso zijn tweede overwinning van het seizoen boekte en daardoor netjes aan de leiding gaat in het kampioenschap, benadrukt Ferrari-teambaas Stefano Domenicali dat Ferrari nog niet helemaal mee zou kunnen om het WK.

De auto is op een hoger niveau dan aan het begin van het seizoen, maar het is nog altijd niet de snelste van het veld. Op basis van pure snelheid staat Red Bull er het beste voor. Sebastian Vettel reed comfortabel aan de leiding met een hoog tempo totdat de betrouwbaarheid hem in de steek liet., trok Domenicali zijn conclusie.

Dat [de snelheid van RBR, FR] is het prestatiepeil waarnaar wij moeten streven, vervolgt Domenicali. We hebben dus nog veel werk voor de boeg. Maar het is natuurlijk positief dat we bovenaan staan in het coureurskampioenschap. Dat geeft de medewerkers in de fabriek motivatie om met nieuwe ideeën te komen.

Doordat zowel Vettel als Lewis Hamilton uitviel, nam Alonso de leiding in het klassement over. De Spanjaard heeft nu zelfs een voorsprong van twintig punten op Mark Webber, die naar de tweede plaats is opgeklommen.

We moeten het hoofd koel houden en met beide benen op de grond blijven, want we zijn er nog lang niet. De eindafrekening volgt in november., aldus de teambaas van het oudste team op de grid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.