Vijay Mallya heeft zich in de paddock van Monza uitgelaten over pay-drivers. De Sahara Force India baas benadrukte nogmaals geen gebruik te willen maken van pay-drivers.

De term pay-driver is een ‘hot item’ in de paddock. Meerdere teams zitten krap bij kas, en een coureur die dan de nodige centen meeneemt is dan mooi meegenomen, zo niet noodzakelijk. Force India is een team dat altijd talent de voorkeur heeft gegeven boven geld. Zo is het team verantwoordelijk voor de komst van Adrian Sutil en Paul Di Resta, en komt dit weekend voor het eerst James Calado in actie tijdens een Grand Prix weekend. Ook gaf Mallya Nico Hulkenberg een tweede kans toen hij door Williams aan de kant werd gezet.

Mallya leg uit: Het zou een verkeerd signaal naar het team zijn om een pay-driver aan te stellen. Ik overleg altijd met engineers en de technisch directeuren als het gaat om rijders. Ik wil niet dat alle inspanning van het team om een goede wagen te bouwen teniet gedaan wordt door een coureur die er niet alles uit kan halen. Wij hebben nooit met pay-drivers gewerkt en zullen dat ook niet gaan doen. Wij gaan voor talent en dat beleid zal altijd gehanteerd worden.

Als Mallya nog op zoek is naar talent zonder ‘cash’ hebben wij nog een goede tip voor hem. Robin Frijns zit namelijk zonder werk thuis. Wij denken dat hij het graag opneemt tegen Calado.