Force India teambaas, V.J. Mallya, zal eerder besluiten over de rijdersbezetting voor 2012. In eerste instantie wilde de teambaas pas half december de knoop doorhakken, maar hij heeft nu besloten de line-up voor volgend jaar voor de Grand Prix in Abu Dhabi, op 13 november, bekend te maken.

Mallya is mogelijk bezweken door de druk van Adrian Sutil. De Duitser pleitte deze week dat de Indiër sneller de knoop moet moet hakken, zodat Sutil nog tijd heeft om naar een ander stoeltje uit te kijken als hij weg moet bij de renstal. In de wandelgangen wordt Genii/Renault genoemd als nieuwe werkgever voor Sutil.

Het is zo goed als zeker dat Paul di Resta blijft, dus lijkt het te gaan tussen Sutil en Hulkenberg, aangezien de situatie van Sutil nog steeds onzeker is. Het is dus goed mogelijk dat testcoureur Nico Hülkenberg promotie maakt en zijn landgenoot in 2012 vervangt.

Het zijn alle drie wat mij betreft topcoureurs. Het is echt een luxepositie voor mij om te kiezen uit deze jongens. Het gaat in ieder geval om talent en niet om sponsorbudget!, zo verzekerde Mallya.

We hebben geen sponsors nodig en zullen dus ook geen stoeltjes verkopen aan de hoogste bieder. Wij willen presteren en met hulp van Sahara India Pariwar met hun investering van 100 miljoen dollar, zullen we onze [langetermijn-] doelstellingen behalen

Mallya had een goed woordje [en onbedoeld een hint voor 2012] over voor Hulkenberg; Hij is erg goed. Het feit dat hij erin slaagde om de Williams van vorig jaar naar een pole position te rijden zegt het al, niet?

Wij weten genoeg…Adrian Sutil hopelijk ook.