Felipe Massa zag zijn verzoek afgewezen, nadat hij pleitte voor een aanpassing aan de kerbs in bocht 9 van het Buddh International Circuit. De Braziliaan brak tijdens de kwalificatie voor de Indiase GP de voorwielophanging van zijn Ferrari toen hij met hoge snelheid over de kerbstones reed.

Het is een hogesnelheidsbocht waar je normaal gesproken lage kerbs hebt en hier heb je een te hoge kerbstone, aldus Massa. Met zo’n hoge snelheid heeft de wagen heel veel downforce en als je dan zoiets raakt kan de ophanging stuk gaan en dat is mij vandaag overkomen

Massa waarschuwde dat dit incident zich zou kunnen voordoen tijdens de race en pleitte daarom voor een bredere kerb in plaats van de huidige situatie waarbij twee kerbs naast elkaar zijn gelegd.

De FIA besloot na de kwalificatie polshoogte te nemen, maar voorzag geen problemen voor de race. Kennelijk was men de mening toegedaan dat Massa de schuld van de crash beter bij zichzelf kon zoeken? Immers was de Braziliaan in Italiaanse dienst de enige die crashte op de kerbs van bocht 9.

Dit betekent dus dat de kerbs niet worden aangepast. Bijgaand een video van het voorval!