Het was me weer een race vandaag. Voordat er ook pas één meter was gereden sloeg de stress de teams al om de oren. Het begon te regenen. En na negen ronden was het zo nat dat de race werd stilgelegd. 52 minuten later werd er weer herstart waarna de race gelukkig toch werd uitgereden.

En die regenbui gooide roet in het eten voor Vettel. Vettel had als enige in de top 10 gekwalificeerd op de harde band, maar door de regen werd zijn afwijkende strategie meteen te niet gedaan. Iedereen startte namelijk op de intermediates of zelfs al op full wet banden zoals men bij HRT had besloten. Dat Vettel van de leg was, was vandaag eens te meer duidelijk. De Duitser reed een kleurloze race en tot overmaat van ramp kwam hij vlak voor het einde van de race Narain Karthikeyan nog tegen op zijn weg. De Indiër van HRT gaf Vettel te weinig ruimte en raakte de achterband van de Red Bull. Vettel zijn achterband klapte en de tweevoudig wereldkampioen moest naar de pits om nog een stop te maken. Gevolg? Vettel eindigt buiten deGevolg? Vettel eindigt buiten de punten op de elfde stek.

Vettel was niet de enige die vandaag in aanraking kwam met Karthikeyan. Ook winnaar van de vorige race Jenson Button kwam in aanraking met de HRT van Karthikeyan. Narain die door een goede strategische zet van zijn team op P10 terecht gekomen was kwam Button tegen na de pitstop van de McLaren coureur. En het moet gezegd worden; Button was iets te enthousiast. Hij dacht wel even die HRT coureur in te halen, maar dat lukte niet. De altijd zo nette Brit kwam op het natte gedeelte terecht en gleed naar buiten waar hij Karthikeyan tegenkwam. Kapotte voorvleugel voor Button. Jenson moest een extra stop maken bij zijn crew om een nieuwe voorvleugel te halen en verloor daarmee kostbare tijd. Dit was voor Button niet meer goed te maken en hij eindigde buiten de punten. De Brit stelde enigzins teleur met een veertiende plek.

Als we het dan toch over teleurstellingen hebben noem ik er nog maar twee. Grosjean en het gehele Mercedes GP team. Grosjean had een ongelukkig weekend. Na nog geen halve ronde tikte hij Schumacher op zijn achterwiel en beide coureurs spinde, maar voor de Fransman was het nog niet afgelopen. De regenval werd steeds erger en voor Grosjean was er net iets teveel water naar beneden gekomen. De Lotus coureur had zijn bolide niet meer onder controle en spinde van de baan. De ‘rookie’ kwam in de grindbak terecht en dat betekende voor de tweede maal op rij geen punten voor Grosjean. Zijn teamgenoot Raikkonen deed het wat dat betreft stukken beter met een vijfde plek.

Dan gaan we door met Mercedes GP. Schumacher verraste nog met een derde plek bij de kwalificatie, maar kon die verrassing niet waarmaken. Na zijn aanraking met Grosjean was de race gereden en mocht de ervaren Duitser van geluk spreken dat hij nog een puntje kon meepakken doordat Maldonado zijn motor stuk ging. Dit betekende het eerste puntje voor Schumi en Mercedes GP. Het lijkt tot nu toe nog niet echt goed te gaan met de race pace bij de Zilverpijlen, want Rosberg reed een vrij kansloze race en kwam als dertiende over de eindstreep. Nee, het is duidelijk dat Mercedes nog veel werk te verzetten heeft als het gaat om de racesnelheid.
Was er dan niks positiefs te melden. Natuurlijk wel. Te beginnen met overwinnaar in Maleisië de Spanjaard Fernando Alonso. Hij profiteerde van de regenval op het Sepang International Circuit en reed een ijzersterke race. Waar Ferrari vorige week nog werd gezien als grootste verliezer van de eerste race was het nu raak. Alonso pakte de overwinning en zorgde voor blije Italiaanse gezichtjes. Nou ja blije gezichtjes. Kamp Massa zal niet zo tevreden zijn over dit weekend. De Braziliaan reed wederom een zeer matige race en kreeg het niet voor elkaar hetzelfde als zijn teamgenoot te presteren. De Braziliaan zag als vijftiende de zwart-wit geblokte vlag en stelde daarmee wederom teleur.

Dat Alonso de race won mag als een verrassing worden gezien, maar de nummer twee van de race is misschien nog wel een grotere verrassing. Sergio Perez van Sauber was helemaal in zijn element en eindigde op het podium met een schitterende tweede plek. Een tactisch slimmigheidje lag aan de basis van deze knappe prestatie. Perez was de eerste die zijn intermediates inwisselde voor de full wet regenbanden. En dat was een slimme zet. Want na zijn stop volgde iedereen zijn voorbeeld en Perez klom door al die stops op naar de derde positie. Doordat zowel Alonso en Perez op het juiste moment de blauwe regenbanden gedag zeiden namen zij de leiding in de race over van Hamilton. Maar het allemaal nog gekker kunnen lopen vandaag. Perez had de wedstrijd net zo goed kunnen winnen. Zijn tijden waren stukken beter dan die van Alonso, maar vijf ronden voor het einde maakte de jonge Mexicaan een klein foutje waardoor hij geen druk meer kon zetten op Alonso. Maar toch een zeer knappe tweede plek voor Perez en zijn Zwitserse werkgever Sauber.

De derde en laatste plek op het podium was wederom voor Lewis Hamilton. Hamilton die zaterdag nog pole position trainde slaagde er wederom niet in om die goede uitgangspositie te verzilveren. Mede door een foutje bij de pitstop moest hij de leiding afstaan aan Alonso en kreeg het daarna niet meer voor elkaar om Perez en Alonso onder druk te zetten. Al met al reed Lewis een ‘steady’ race en eindigde voor de tweede keer op rij op een derde plek. Daarmee laat de Brit zien dat zijn focus weer helemaal bij het racen ligt en stelt zich zeker kandidaat voor het kampioenschap.

Ook Williams heeft haar eerste punten binnen. Waar Maldonado vorige week in de laatste ronde een zesde plek kwijtraakte door een crash was het ditmaal Bruno Senna die zijn Braziliaanse koppie wel koel hield. Hij hield zijn zesde plek wel vast en bezorgde Williams daarmee acht punten. Dat is in één race drie punten meer dan dat Williams het hele vorige seizoen bij elkaar reed. Nog een lichtpuntje is de Fransman Jean Eric Vergne die zijn eerste punten binnenhaalde voor STR. De jonge Fransman eindigde op een achtste plek en toonde lef door lange tijd door te rijden op de intermediates. Zijn lef werd uiteindelijk beloond en Vergne kan met een tevreden gevoel huiswaarts keren.

Na twee races achter elkaar is het nu even uitrusten voor de coureurs. Over drie weken is de volgende race in China.