Gisteren maakte Pastor Maldonado via zijn twitter account bekend dat hij in 2016 niet aan de start zal komen voor het nieuwe seizoen. Hiermee versloeg hij Renault, die morgen een persconferentie houden in Parijs. De weg is daarmee helemaal open voor Kevin Magnussen om zijn comeback in de sport waar te maken.

De manager van Pastor Maldonado, Nicolas Todt, geeft zijn poulain echter nog niet op. De reden waarom Pastor zijn zitje verloor was de niet-betaling van het sponsorgeld van PDVSA, het venzulaans staatsbedrijf voor olie en gas. Door de huidige crisis op de oliemarkt wordt aangenomen dat het bedrijf de investering in Maldonado niet meer kon verantwoorden.

We hebben de F1 nog niet opgegeven en zullen hard werken aan terugkeer voor volgend jaar., aldus Todt tegennover het Britse motorsport.com. Wat hij dit seizoen gaat doen weten we nog niet, daar is het te vroeg voor.

Todt heeft dus nu een jaar om de banden met PDVSA te lijmen, ofwel op zoek te gaan naar een alternatieve inbreng van geld. De kans dat Pastor op eigen kracht door een team wordt opgepikt voor 2017 lijkt zo goed als onbestaande.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!