De omstreden Williams-coureur Pastor Maldonado heeft bijval gekregen na zijn zoveelste aanrijding afgelopen zondag, in de Grand Prix van Hongarije en van niemand minder dan Williams-directeur Toto Wolff. Maldonado, hierboven te zien in gelukkiger tijden, heeft zichzelf in een interview ook al fel verdedigd. De coureur kende zijn gloriemoment tijdens de race in Barcelona dit jaar, die hij wist te winnen, maar daarna kwam hij enkel nog negatief in het nieuws, door aanrijdingen en straffen.

Wolff vindt Maldonado echter een intelligente kerel. Niet voor niets heeft hij in alle klasses waarin hij gereden heeft gewonnen. Hij is ontzettend snel en getalenteerd, maar moet alleen nog de zaken onder controle krijgen. Daar helpen wij hem graag bij. Ik werk ten slotte liever samen met zo’n coureur, dan met iemand die wel netjes rijdt, maar waar de snelheid structureel bij ontbreekt. Pastor werkt ook hard aan zichzelf, dus wij zijn ervan overtuigd dat alles goed komt en staan vierkant achter hem.

Zelfverdediging

Maldonado zelf heeft zichzelf ook al verdedigd, bij een interview met GPWeek. Ik maak echt niet meer fouten dan anderen, maar ik rijd gewoon op de limiet. Over al zijn incidenten heeft hij wel wat te vertellen: In Valencia zat ik in een moeilijke situatie, want Lewis drukte mij buiten de baan. Ik kwam gewoon terug op de baan en toen was er contact. Voor mij is dat een normaal raceincident. Op Silverstone had ik de pech dat Perez net aan de buitenkant van me zat, toen ik de controle verloor. Ook zijn nieuwste aanrijding, met Paul di Resta in Hongarije, weet hij te verklaren. Ik zat aan de binnenkant van de bocht en toen blokkeerden mijn banden. Dat is een fout die iedereen wel eens maakt, alleen bij mij gebeurde het bij een inhaalactie. Dit soort dingen kunnen allemaal gebeuren als je op de limiet racet. Ik ga gewoon door met op de limiet rijden en zolang we snel zijn, kunnen we mooie resultaten behalen.

Of de stewards zich wat zullen aantrekken van Maldonado’s continue logische verklaringen, valt nog te bezien. Ook in Hongarije kreeg hij een Drive Through Penalty, waardoor hij slechts dertiende eindigde.

By Luc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *