De Duitse autoconstructeur Porsche is serieus aan het overwegen om een terugkeer te maken naar de Formule 1 in 2021 als motorenleverancier.

Lutz Meschke, assisterend voorzitter van de afdelingen financiën en IT van Porsche, zat in Monza samen met Ross Brawn en andere F1 bazen om over de mogelijke toetreding te praten.

Porsche is op zoek naar nieuwe uitdagingen, nu het beslist heeft om zijn LMP1 campagne in het WEC en de 24 uren van Le Mans stop te zetten na 2017 omdat daar te weinig winst wordt gemaakt.

Porsche heeft een nieuwe uitdaging echter al gevonden binnen de Formule E vanaf 2019, maar het heeft ook afgevaardigden gestuurd naar de recente vergaderingen over de 2021 F1 motoren regulering, waar meermaals hun interesse werd uitgedrukt om de F1 te betreden als motorenconstructeur aangezien de F1 er voor kiest om naar simpelere en goedkopere technologie te evolueren.

De Formule 1 kan een goede plaats zijn voor ons, verklaarde Meschke aan [i]Autosport[/i]. Zoals jullie weten is de Formule E voor ons het meest belangrijke nu, maar de Formule 1 is altijd iets wat moet overwogen worden. Gezien de plannen die op tafel liggen voor de nieuwe motoren vanaf 2021 denk ik dat er een mooie kans bestaat dat wij als motorenleverancier gaan functioneren.

Porsche benadrukt dat het enkel interesse heeft om als leverancier van motoren te functioneren en zich dus niet aangetrokken voelt om als een fabrieksteam te functioneren binnen de sport.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.