Fernando Alonso heeft gezegd dat hij loyaal wil zijn ten opzichte van McLaren, nu hij al zijn opties aan het overwegen is voor het seizoen 2018. Dit wil echter niet zeggen dat Alonso zomaar zal bijtekenen bij McLaren, want het “hele plaatje moet kloppen”.

McLaren baas Zak Brown stelde na de race in Monza nog dat hij denkt dat Alonso een nieuwe overeenkomst zal tekenen met het team zolang Honda wordt gedumpt als motorenleverancier. Alonso wil overstappen op motoren van Renault, een bedrijf dat hij altijd hoog in het vaandel heeft gedragen gezien zijn triomfen in 2005 en 2006.

Alonso verklaarde zijn stellingen op een Spaanse radiozender:

McLaren zit in een zeer moeilijke situatie, voor drie jaar al, en het team is gedurende die periode nooit competitief geweest. Dat kan niet voor een top team als McLaren, dan is drie jaar in de achterhoede al te veel. Je kan vanaf nul iets beginnen opbouwen, maar als dat niet werkt kan je alsnog beter de stekker er volledig uittrekken in plaats van doelloos verder te ploeteren.

Ik geloof dat we vanaf de start van het seizoen 2018 competitiever zullen worden. Ik weet niet wat er exact zal gebeuren, maar ik ben optimistisch. Een van de opties is om van motor te veranderen. Ik wacht met het nemen van mijn beslissing tot het team een beslissing neemt. Ik wil loyaal zijn voor McLaren, we hebben samen veel meegemaakt in deze moeilijke tijden, maar ik ga niet nog eens een seizoen als dit afwerken. Wanneer McLaren zijn keuze maakt en ik weet hoe het totaal pakket eruit zal zijn, dan zal ik mijn beslissing maken.

De beslissing van McLaren over motoren wordt volgens de Spanjaard later deze week gemaakt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!