De teambaas van Lotus, Eric Boullier gelooft dat zijn team een realistische kans maakt om tweede te worden in het constructeurkampioenschap. De goede prestaties van Lotus in de laatste twee races sterkt de Lotus topman in zijn geloof dat het nog mogelijk is, het team scoorde immers in deze twee races meer punten dan iedereen behalve Red Bull. Op dit moment ligt Lotus maar 23 punten achter op Mercedes en 33 punten op Ferrari. Het gebruik van een langere wielbasis voor de E21 lijkt aan de basis te liggen van dit succes.

Als we de vorm blijven aanhouden van de laatste races dan zouden we mathematisch gemakkelijk tweede worden in het kampioenschap, natuurlijk weten we allemaal dat er van alles kan gebeuren in deze sport maar tweede worden in het kampioenschap zou een fantastisch resultaat zijn voor ons, we zullen dus blijven pushen zo hard als we kunnen want je kunt nooit weten wat er gaat gebeuren., aldus Boullier

Over de lange wielbasis had de ‘Trackside Operations Director’ van Lotus, Alan Permane het volgende te zeggen: Er is geen twijfel dat de langere wielbasis onze resultaten heeft verbeterd. Het is moeilijk om er een cijfer op te plakken omdat het zo een fundamentele verandering is geweest maar het is zeker een bevestigingen van al ons hard werk in de simulator en model afdeling. We kwalificeren ons beter, we racen ook beter en we hebben de laatste drie races op het podium gestaan op banen die variëren van Singapore tot Suzuka. Beide zijn compleet het tegenovergestelde van elkaar, waarbij de ene een stratencircuit is met super zachte banden, de andere een zeer snel, vloeiende circuit op harde banden. Het is duidelijk dat de E21 goed werkt op een variëteit van layouts. Daar moet je dan nog eens bijtellen dat de kennis van de banden alleen maar stijgt, nog een kleine aerodynamische aanpassing hier en daar, onze beide coureurs die top presteren. We staan er goed voor.

Het succes van de nieuwe wielbasis is een teken volgens boullier dat het recente vertrek van onder meer James Allison en nog ander personeel van het technische departement naar concurrent voor die tweede plaats Ferrari, dat het team deze goed heeft opgevangen en gewoon sterk werk blijft leveren. Over de rest van het seizoen is Boullier concreet: Podiums, podiums en nog meer podiums, of misschien zelfs meer moest deze kans zich voordoen.